Brandstoftoevoegingen

In de huidige markt van scheepsmotoren is niets zo belangrijk als de betrouwbaarheid en efficiëntie van motoren. Tijdens de verbranding van diesel of benzine kan er een schadelijk residu opbouwen die de prestaties van de motor belemmert. Het gebruik van een brandstoftoevoeging zorgt voor minder restproduct en verlengt zo de levensduur van de motor. Daarnaast heeft het een verbruiksreducerende werking.


 

Li 5 of Li 6

Voor een schone motor adviseren wij het gebruik van de producten Li 5 of Li 6. De toevoegingen zijn geschikt voor alle soorten dieselmotoren. Door het gebruik van de producten wordt er minder verbrandingsroet geproduceerd. Dit zorgt er voor dat de smeerolie beter bewaard blijft en er minder roet wordt geproduceerd, wat bijdraagt aan een beter milieu. In de Li 6 zit ook een smeringsverbeteraar waardoor verstuivers, injectoren en brandstofpompen langer meegaan. Tot slot bevat de Li 6 een verbrandingsstabilisator, waardoor fractionele verschillen in brandstof weggewerkt worden.  

Micro-organismen

Het verstopt raken van de brandstoffilters is een veelvoorkomend probleem bij dieselmotoren. Het probleem treedt veelal op in combinatie met een versnelde slijtage aan de verstuivers en een kortere levensduur van de brandstofpomp. In veel gevallen is dit te wijten  aan de gas- of dieselolie die wordt gebruikt. De olie kan namelijk besmet zijn met micro-organismen zoals schimmels, gisten en bacteriën.

Acticide

Filtersystemen Nederland test uw gas- of dieselolie graag voor u op de aanwezigheid van micro-organismen en maakt hierbij een uitgebreid analyserapport op. Tegen de hinderlijke bacteriegroei in brandstoftanks adviseren wij het gebruik van acticide. Dit is een effectieve biocide voor brandstoffen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verschillende brandstoftoevoegingen die wij leveren of heeft u vragen? Neem contact met ons op via 0172-50 99 44.